Announcement

Collapse
No announcement yet.

MR2 starting problem

Collapse
X
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • MR2 starting problem

    Hi there

    I have a rev5 MR2 SW20, it's been running absolutely fine and this morning I started it to move it on the drive; no problems...

    This afternoon I have gone to start it again and the engine just won't catch at all. There's enough battery power and the starter motor is turning it over fine, just no sign of life from the engine. Could smell petrol after a little while of trying so pretty sure it's not a fuelling issue.

    Any ideas as I'm fairly stumped? If it's the immobiliser, anything I could try to sort it?

    Cheers in advance!

  • #2
    Is there a battery in the fob for the immobiliser? Also is it factory fitted or aftermarket


    Sent from my iPhone using Tapatalk

    Comment


    • #3
      I believe the immobiliser chip is in the key itself and is not battery powered. The battery in the fob is fine as the car still locks & unlocks. It's a factory fitted set up.

      Cheers

      Comment


      • #4
        I will pm you the phone number of the mr2 specialist I use.


        Sent from my iPhone using Tapatalk

        Comment


        • #5
          Have you tested for a spark?
          OutlawJapClub Admin Team

          Comment


          • #6
            Any luck?

            Comment


            • #7
              Any joys?
              OutlawJapClub Admin Team

              Comment


              • #8
                Thanks for the replies guys.

                I ordered up a new ignition coil pack thinking that's what it could be but then under closer inspection turns out the fuel pump wasn't kicking in, perhaps from a dirty solenoid. A clean up and spray of WD40 on the relay seems to have sorted it so was only off the road a couple of days and all has been fine since, touch wood!

                Comment


                • #9
                  Great news!
                  OutlawJapClub Admin Team

                  Comment

                  Working...
                  X